Verticale kledingstomer – ontkreuken met behulp van stoom

De kledingstomer is al sinds lange tijd dé oplossing voor professionals in de mode en de haute couture, om het aanbod netjes te kunnen presenteren of om bij een défilé keurig met de collectie voor den dag te kunnen komen … zonder confectie-, transport of andersoortige plooien en kreuken.

Het werkt in principe eenvoudig, door stoom met een temperatuur van 98°C in direct contact te brengen met zelfs de meest tere stoffen, verwijdert u plooien en kreuken zonder risico op glimmen of vervilten uit de stoffen en krijgt het materiaal zijn oorspronkelijke natuurlijke uitstraling weer terug.

Verticaal ontkreuken :

Hoewel hetzelfde doel als strijken wordt nagestreefd : is de manier om dat te bereiken anders.

Geen strijktafel, geen hoge temperaturen, geen geplette stoffen.

Het werk kan verticaal worden gedaan, want het kledingstuk hangt meestal op een hangertje tussen twee spanners. Met de vrije hand oefent u een lichte druk op de stof uit en stoomt u direct op het te behandelen materiaal. De door de stoom behandelde vezels krijgen zo hun natuurlijke aspect terug en geven de kleding weer de oorspronkelijke uitstraling, zonder dat het materiaal er onder lijdt.

Deze simpele methode voldoet uitstekend voor alle moderne stoffen, die meestal zijn samengesteld uit verschillende natuurlijke en synthetische vezels. Synthetische vezels zijn erg gevoelig voor hitte en lijden erg onder traditioneel strijken, terwijl deze juist worden toegepast om het onderhoud van kleding te vergemakkelijken. De kledingstomer is een uitermate geschikt gereedschap omdat doordat de synthetische vezels worden ontzien de oorspronkelijke uitstraling van de stof intact blijft.

Welke kledingstomer moet u kiezen?

Er zijn 2 types gebruikers : particulieren en professionals.

Professionnals : De kreukvrij te maken producten zijn collecties nieuwe kleding, die meestal direct van de productieketen komen. Deze producten hebben een licht opfrissertje nodig om de plooien die er t.g.v. transport en verpakking in zijn gekomen te verwijderen, voordat ze in de rekken in de winkel worden gehangen. Over het algemeen zijn deze stoffen in de fabriek behandeld met anti-statische apprets en zijn eenvoudig te ontkreuken.

De keuze oriënteert zich dan richting professioneel assortiment, kledingstomers met lage druk. De investering wordt dan bepaald door de gebruiksfrequentie van het apparaat en door de soorten stof die ontkreukt moeten worden. De kledingstomers uit de serie Gecko-Steamer(GK03, GK20) voorzien hierin voor het grootste gedeelte van de behoefte.

Particulieren (thuisgebruik) :

Wat zoekt U ?

!) Als u een stoomstrijker zoekt als aanvulling op uw normale manier van strijken, om een GK06-PORTRAIT2.pngonberispelijke finishing touch aan al uw tere stoffen te geven, zoals wollen stoffen, zijde, satijn, kant, batik, geplooide stoffen, etc. … kiest u voor een stoomstrijker in : de serie « particulieren », lage druk kledingstomer ( identieke keuze als die voor professionals) : GK05.

2) als u een meer multifunctionele oplossing verkiest, en die in staat is om met uw stomerij te rivaliseren, kiest u voor : de serie « particulieren », hogedruk stoomstrijker : Gecko Steamer G400

kledingstomer-sp06-salamandres.jpg